קטגוריות
בשר חגים

בצל ממולא חגיגי – מנה מרשימה לאירוח

סיגלית עמגר

בצל ממולא חגיגי – מנה מרשימה לאירוח
מאת – סיגלית עמגר
המרכיבים –
4 בצלים גדולים
למילוי:
חצי קילו בשר טחון עם הרבה שומן
צרור כוסברה קצוצה
בצל מגורד
תפוח אדמה מגורד
3 כפות פירורי לחם
כף שטוחה פפריקה
כף ראס אל חנות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לרוטב:
בצל קצוץ
4 כפות סילאן
כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה –
תחילה ננקה את הבצלים מקליפתם ונחרוץ את כל הבצלים במרכז עד אמצע הבצל .
בשלב הזה ניתן לבשל מספר דק’ במים רותחים או פשוט להכניס למיקרו ל2-3 דק’ כל בצל .
לאחר הוצאת הבצלים מהמים או מיקרו ניתן להם מעט להתקרר ונפריד אותם גלדים גלדים.
לתערובת המילוי נערבב בקערה את כל המרכיבים היטב ונשים בצד לספיגת טעמים בבשר.
נתחיל למלא כל בצל במילוי, לא נמלא מידי כל בצל שלא יהיה דחוס.
לאחר שכל הבצלים מוכנים וממולאים נעבור להכנת הסיר והרוטב.
נטגן את הבצל ואליו נוסיף את התבלינים והסילאן.
נסדר את הבצלים בצורה צפופה ונכסה במים רותחים.
נבשל תחילה על אש גבוהה מספר דק’ ולאחר מכן נעביר לאש נמוכה לפחות כשעה בישול עד שהבצל מוכן והנוזלים הצטמצמו לכדי רוטב עשיר וטעים.
בהצלחה!

 

לעוד מתכונים לחגים לחצו כאן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *