מתכון לטבחה כמון עם קוקלה – המדריך המלא להכנה מושלמת
מאת – מלכה כחלון
המרכיבים –
2 קילו אסאדו או שריר או צלי כתף
3 כוסות שעועית לבנה מושרית לילה
2 בצלים גדולים חתוכים גס
ראש שום
כמון בנדיבות
2 כפות פפריקה מתוקה
רסק קטן
4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
לקוקלה :
בשר טחון 250 גרם
שומן טחון 250 גרם (אפשר גם שומן כבש)
כפית פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כף שום כתוש
מלח לפי הטעם
ביצה
כוס סולת
אופן ההכנה –
בסיר גדול נתחיל בצריבת הבשר.
אליו נוסיף את הבצל ונמשיך לטגן.
לאחר שהבשר מעט השחים נוסיף את השעועית והתבלינים ,
נכסה במים ונביא לרתיחה .
לאחר רתיחה נעביר לאש קטנה ונבשל לפחות שעתיים.
בזמן שהבשר מתבשל נכין את תערובת הקוקלה .
נשים את כל מרכיבי הקוקלה בקערה גדולה ונלוש היטב .
התערובת צריכה לצאת כמו קציצות אך מעט דביק .
אם יבש להוסיף מעט מים.
לאחר בישול של שעתיים וכאשר הבשר מרגיש לנו רך מספיק ,
נוסיף קודם כל את תפוחי האדמה ,
ולאחר שערבבנו מעט , נתחיל ליצור קוקולות ולהוסיף בחלק העליון
של התבשיל.
נבשל עוד כ45 דק’ ונסגור את האש .
מומלץ להגיש יחד עם קוסקוס !.
בתאבון!!!