מתכון מנצח לצ’ורוס לחג האורים הקרב ובא
מאת – Esti Katzav Moyal
המרכיבים –
( כוס שתייה חמה )
2 כוסות מים
100 גרם חמאה
רבע כפית מלח
3 כפות בוכר
חצי כפית סוכר וניל
2 כוסות קמח
חצי כפית אבקת אפייה
3 ביצים
אופן ההכנה –
ראשית, בסיר קטן מרתיחים את המים.
לאחר שהמים רתחו מוסיפים את החמאה , מערבבים תוך כדי שהיא נמסה ומורידים מהאש.
בשלב הזה אפשר להעביר לקערה ואפשר לערבב לתוך הסיר .
לשפוף לתוך המים עם החמאה את כל היבשים וטורפים היטב .
את הבצק ניתן להעביר למיקסר ולערבל כך שהבצק מעט מתקרר ולאחר מכן להטמיע את הביצים לאט לאט
או לתת לו לנוח מעט בצד ולאחר שמעט התקרר לערבב לבפנים את הביצים.
בצק הצ’ורוס לאחר הטמעת הביצים צריך להיות רך ודביק .
נעביר לשק זילוף עם צנתר ונחמם סיר עם שמן לטיגון.
לייצר צורות של צ’ורוס מעל סיר השמן ובזהירות לחתוך עם מספריים ולטגן עד הזהבה .
כשאר הצ’ורוס מוכנים לפזר סוכר ולהגיש .
מומלץ להגיש עם שוקולד מומס בצד .
בהצלחה!!!