מאפה שקשוקה של פעם בחיים
אתם חייבים לנסות ולהכין
מתכון לבצק: (זה בצק של לחם בית)
המרכיבים –
קילו קמח
כף וחצי מלח
כף וחצי שמרים יבשים כף סוכר
חצי כוס שמן
כ – 2 וחצי כוסות מים
לרוטב –
בצל
שיני שום
2 אריזות עגבניות חתוכות דק
מלח
פפריקה
פלפל שחור
פלפל חריף
אופן ההכנה –
נלוש את מרכיבים הבצק במיקסר עד שמתחבר לבצק אחיד ונוח ולמגע לסיום למרוח מעל הבצק מעט שמן ולשים להתפחה לכ-שעה
להוריד נפח לגלגל ושוב אחר עוד התפחה של כ-חצי שעה.
אחרי ההתפחות מורידים את הבצק על משטח מקומח וחותכים (לפי הגודל הרצוי) עושים כדורים ומניחים ואז לוקחים כל עיגול בנפרד על משטח מקומח ומרדדים דק (לא יותר מידי), מגלגלים משתי הכיוונים של הבצק (כמו סירה) ואת הצדדים מחברים טוב שלא ייפתח באפייה (אפשר צורות אחרות) ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. את השוליים של הבצק למשוח במעט שמן זית ולפזר שומשום (לא חובה, אבל זה יפה וטעים)…
לרוטב –
לטגן בצל + 2 שיני שום קצוצים, עד שהבצל נהיה שקוף. להוסיף את העגבניות (2 קופסאות) וכשזה רותח לתבל לפי הטעם (אני שמתי מלח, פפריקה חריפה, פלפל שחור גרוס) לערבב ולתת לנוזלים להצטמצם כמה דקות
לקרר לפני המילוי .
למרוח מרוטב העגבניות על הבצק ולפתוח מעל הרוטב ביצה (בעדינות שלא תגלוש) ולהכניס לתנור על 180° עד שמשחים מהצדדים .
ולמי שאין בעיה עם ביצה עלומה אז להכניס את הבצק לתנור (בלי הרוטב והביצה) ורק כשמזהיב מעט, להוסיף את הרוטב ולשבור את הביצה מעל ולהכניס לתנור לכ-3 עד 5 דקות.