קטגוריות
עוגות עוגות פרווה

עוגת קפה וקינמון פשוט עונג

 

אביבית לוי

עוגת סינבון בחושה קלה וטעימה
עוגת סינבון – היא  עוגת קינמון רכה בחושה
תבנית עגולה 24 או סיר פלא

המרכיבים
2/3 כוס שמן
כוס ורבע סוכר
3 ביצה L
כפית תמצית וניל
קורט מלח
כוס חלב
2 ורבע כוסות קמח
שקית אבקת אפייה

למלית קינמון:
שליש כוס סוכר חום
כף קינמון

אופציה גם – כפית נס קפה

לזיגוג:
10 כפות גדושות אבקת סוכר
בערך 4 כפיות מים קרים

אופן ההכנה-
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
בקערת מיקסר טורפים ביצים וסוכר כמה דקות ולאחר מכן מוסיפים  שמן, וניל, מלח וחלב

עד לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שהבלילה חלקה.
בקערה נפרדת מערבבים סוכר קפה וקינמון לתערובת אחידה.
יוצקים כ-1/3 מתערובת העוגה לתבנית ומפזרים מתערובת הקינמון. מעליה עוד 1/3 בלילה, עוד תערובת קינמון ומסיימים עם עוד בלילה ועוד קינמון.
בעזרת סכין “מקשקשים” את התערובות יחד ליצירת דוגמת שיש.
אופים  180 מעלות במשך כ – 40 דקות או עד שהעוגה יציבה למגע, זהובה מאוד וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
מצננים לחלוטין ומחלצים מהתבנית.
בקערה שמים אבקת סוכר ומעט מים ומערבבים היטב. התערובת צריכה להיות במרקם של טחינה גולמית. אם התערובת סמיכה מדי – מוסיפים מעט מים, אם היא דלילה מדי – מוסיפים קצת אבקת סוכר.
בעזרת כפית מזלפים את הזיגוג על החלק העליון של העוגה ומניחים לזיגוג להתייצב כרבע שעה בטמפרטורת החדר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *