עוגת פרסברגר גבינה
מהממת וטעימה כמו בהונגריה
יפה בלום
המרכיבים-
בצק:
150 גר חמאה
1 כפית וניל
רבע כפית מלח
חצי כוס סוכר
גרידת לימון
ביצה
חצי קג קמח
חצי כוס מים
כפית שמרים יבשים
אופן ההכנה –
את כל המרכיבים לשים במיקסר וללוש היטב לבצק אחיד כ 10 דקות.
לחלק ל 3 כדורים, לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר לילה לפחות.
מילוי:
3 גביעי גבינה לבנה (של 250גר) מומלץ לסנן מהנוזלים
1 ביצה
שקית אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס סוכר
תמצית וניל
חופן צימוקים /חמוציות
גרידת לימון.
** לערבב יחד.
לשטח כל כדור בצק למלבן
לשים באמצע, שליש מהמילוי.
לחתוך את השליש הימני והשמאלי של הבצק בקווים אלכסוניים.
ולעטוף את המילוי כמו שתי וערב פעם מימין ופעם משמאל.. כמו צמה.
**למרוח היטב בביצה טרופהאפשר לפזר פרוסות שקדים מעל הביצה
לתת התפחה של חצי שעה תנור לחמם על 180
ולאפות עד שמשחים
כ 30- 40 דקות .
הבצק מתאים גם למילוי פרג .