אין כמו דג הנסיכה
אני קונה טרי
אם יש תשיגו טרי
אם לא להפשיר מראש ולהשרות במים עם מלח ולימון
אחר כך לשטוף ולסחוט היטב.
המתכון בהשראת חן במטבח
דג נוסח מרוקאי חריף עם נסיכת הנילוס
המרכיבים-
קילו נסיכה – לחתוך לפילה
שמן לפי טעם כרבע כוס
ראש שום פרוס
כף פפריקה בשמן
כפית כורכום
חצי כפית כורייה – קימל טחון
חצי כפית כמון
3 עגבניות פרוסות דק
כף רסק עגבניות
פלפלים חריף יבשים וטריים לפי טעם אישי
פלפל אדום גמבה 1-2 פרוס
כפית סוכר לאיזון
צרור כוסברה או פטרוזיליה
מיץ לימון להגשה
אופן ההכנה –
לחמם שמן באש נמוכה .
לשים את כל התבלינים ואחר כך את הרסק .
לפתוח בשמן ולערבב.
להוסיף שני שום וכל הפלפלים.
חצי מצרור הכוסברה וכ- 2 כוסות מים .
לבשל 20 דקות.
להוסיף את הדג ולהשקות מלמעלה ברטב.
לתת בישול של עוד 15-20 דקות .
כמובן לראות שלא חסר נוזלים.
להגיש עם כוסברה ומיץ לימון
- אפשר לשלב
- פרוסות גזר,
- חומוס מבושל ,פול וכו’