עוגת שקדים , מושלמתתת ואוורירית 😋😋😋
הכנתי ללא גלוטן עם קמח שקדים וקמח תמי .
המרכיבים-
5 ביצים
כוס סוכר
סוכר וניל
קורט מלח
1/2 כוס מיץ תפוזים
חצי כוס שמן
גרידת תפוז + גרידת לימון
כפית תמצית שקדים
3/4 כוס קמח שקדים , כוס ורבע קמח כרגיל – (אפשר קמח רגיל )
כפית ורבע אבקת אפייה . ( אם מכינים מקמח תופח רגיל , אז לא צריך אבקת אפייה ) .
אופן ההכנה –
מפרידים את הביצים , מקציפים במיקסר את החלבונים עם כוס הסוכר , לשפוך בהדרגה . בקערה נפרדת מערבבים החלמונים , מיץ תפוזים ,שמן ,גרידת תפוז וגרידת הלימון ,קורט מלח, מערבבים היטב ומוסיפים את קמח השקדים ואת הקמח כרגיל / רגיל תופח , מערבבים היטב
הכל . מצרפים לקערה את קצף החלבונים בתנועות קיפול בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה .
מעבירים לתבנית פלא עם חור ואופים בתנור שחומם מראש על 170מעלות כ 40-50 דקות .
להכנת הזיגוג :
100 גרם אבקת סוכר , 2 כפות מיץ לימון , 2 כפות מים . מערבבים היטב הכל
כשהעוגה מתקררת שופכים מעל העוגה עם כף , מפזרים גרידת לימון מעל, ומפזרים שקדים שבורים לקישוט , ומעליהם מעט מהזיגוג כדי שיצמדו לעוגה .