לשבת קבלו עוגת שיש
פשוטה והכי טעימה .
מאת גילה גילנ
המרכיבים –
6 ביצים
כוס ורבע סוכר
3/4 כוס שמן
2 שקיות סוכר וניל
גרידה מתפוז
קורט מלח
כוס מיץ או מים
2 וחצי כוסות קמח
אבקת אפייה
אופן ההכנה –
מפרידים הביצים.
להקציף במיקסר חלבונים עם כוס ורבע סוכר עד לקבל קצף יציב.
בקערה נפרדת
נערבב 6 חלמונים
3/4 כוס שמן
2 שקיות סוכר וניל
גרידת תפוז
וכוס מיץ או מים .
לערבב במטרפה ידנית
להוסיף
2 וחצי כוסות קמח
1 אפיה
התערובת תצא סמיכה
לערבב היטב שלא ישארו גושים
להעביר שליש מתערובת החלבונים לקערת החלמונים
להשוואת מסות לערבב
ולאחר מכן להעביר הכול לקערת החלבונים
לערבב היטב.
לשפוך בתבנית אנג’ל ללא שימון
לשיש –
בקערה קטנה לשים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מים
1/4 כוס קקאו
לערבב היטב
להכניס למיקרוגל כחצי דקה להמסת הסוכר
לשפוך על תערובת העוגה ועם שיפוד לערבב וליצור שיש.
לאפות על 160 מעלות
כשעה.