קטגוריות
Uncategorized

אצלנו היא הולכת רק עם ריבת שזיפים

חני קונאשוילי
אצלנו היא הולכת רק עם ריבת שזיפים
מאת – חני קונאשוילי
המרכיבים – 
תבנית חד פעמית בינונית
לבצק:
350 גרם קמח
שקית אבקת אפייה
קורט סודה לשתיה
120 גרם חמאה
רבע כוס שמן
רבע כוס סוכר
שקית סוכר וניל
2 כפות מיץ תפוזים
ביצה
חצי כפית מלח
אופן ההכנה – 
להכנת הבצק נשים את כל המרכיבים בקערה ונלוש עד לבצק חלק ואחיד.
אם הבצק מעט יבש להוסיף עוד כף מיץ תפוזים.
את הבצק נעטוף בניילון נצמד ונשים במקרר.
לאחר שהבצק מתקרר לפחות חצי שעה, נשמור בצד חלק קטן מהבצק (את החלק הקטן נגרד מעל הריבה לאחר אפיית החלק התחתון)
ונעביר אותו למקפיא.
בנתיים, נעביר את רוב הבצק לתבנית כאשר היא משומנת ונשטח על גבי התבנית.
את התחתית לאפות בתנור על חום של 170 מעלות טורבו כ10 דקות.
להוציא ולאחר שהבצק מעט התקרר,
למרוח איזו ריבה שאוהבים בכמות נדיבה.
את הריבה כדאי לערבב עם מעט מים שיהיה נוח למרוח אותה.
בשלב הזה נוציא את העוגה ונגרד את החלק הקפוא מעל הריבה.
נכניס לאפייה שוב ב170 מעלות עד הזהבת הפירורים.
לקרר היטב לפני החיתוך ולהגיש.
בהצלחה!
לעוד מתכוני עוגות לחצו כאן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *