קטגוריות
Uncategorized

טנזיה מרוקאית – תוספת נהדרת לצד האורז או הקוסקוס

אילנית בניזרי

טנזיה מרוקאית – תוספת נהדרת לצד האורז או הקוסקוס

מאת – אילנית בניזרי

המרכיבים – 

2 כפות שמן
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
3 כפות סילאן
2 כפות סוכר
מקל קינמון
חצי כפית כורכום
כוס מים רותחים
10 שזיפים מיובשים מגולענים
10 משמשים מיובשים
כוס צימוקים
6 תאנים מיובשות חצויות
חצי כוס חמוציות
כוס שקדים או בוטנים חצויים
שומשום לקישוט
אופן ההכנה – 
תחילה,
נשרה את הפירות היבשים במים חמים כ-10 דקות לריכוך ונסנן.
במחבת גדולה נטגן את הבצל עם השמן עד להזהבה ונוסיף את הסילאן והתבלינים.
נוסיף את הפירות היבשים ומקל הקינמון
ולאחר מכן נשפוך מעל הכל כוס מים חמים.
נשים את הטנזיה המרוקאית על להבה נמוכה עד לצמצום הנוזלים.
במקביל, במחבת נפרדת, נקלה קלות את השקדים ולאחר שהמחבת עם הפירות היבשים מוכנה נוסיף אותם גם כן.
נפזר שומשום לקישוט ונגיש.
בתאבון!
לעוד מתכונים לשבת לחצו כאן

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *