
סלט משולב לשבת – עגבניות עם חצילים מטוגנים
מאת – Adina Batash
המרכיבים –
2 חצילים חתוכים לקוביות
2 פלפלים ירוקים חרפים
פלפל אדום חתוך לרצועות
6 שיני שום כתושות
7 עגבניות חתוכות או טחונות
כף א.מרק עוף
כפית פפריקה מתוקה
מיץ מלימון אחד
כף סוכר
אופן ההכנה –
תחילה נחתוך את החצילים ונמליח אותם.
לאחר מספר דק נשים סיר עם שמן עמוק לטיגון החצילים,
נייבש מעט את החצילים ונתחיל לטגן.
לאחר שסיימנו עם טיגון החצילים נעבור להכנת הסלט.
בסיר גדול נתחיל לטגן מעט את הפלפלים.
לאחר מספר דקות נוסיף את העגבניות והשום ונערבב היטב.
בשלב הזה נוסיף את התיבול ונמשיך לבשל על אש נמוכה לפחות כחצי שעה.
ככל שתתנו לעגבניות זמן גדול יותר להצטמצם מנוזלים, כך הסלט יהיה יותר טעים.
לאחר שהנוזלים הצטמצמו ולפני שנכבה את האש, נוסיף את החצילים ונערבב היטב.
להגיש על שולחן השבת – סלט נהדר!
בתאבון!
להזמנת כותש שום ועוד מבחר מוצרים:
