קטגוריות
צמחוני

ככה המרוקאים יודעים שפורים בפתח – מי אוהבת ברקוקש?

 

 

מאת – Ortal Lachmani

 

ככה המרוקאים יודעים שפורים בפתח – מי אוהבת ברקוקש?

יש 2 אופציות להכנת ברקוקש – הקלאסית וזאת עם קיצור הדרך.

אין ספק שהדרך המקורית הקלאסית היא הנהדרת המנחמת

והטעימה ביותר , אך היא לא נגישה לכל בשלן.

בקצרה , את הסולת הבסיסית אנחנו הופכים לסוג של כדורים

קטנים דמוי פתיתים על ידי הוספת מים בהדרגה ויצירת כדורים

בעזרת הידיים , עבודה זו היא מורכבת לכן היום נכין את הגרסה

המקוצרת עם הפתיתים.

המרכיבים – 

חצי חבילת פתיתים עגולים

50 גרם חמאה

חלב (גובה הפתיתים)

מלח/סוכר לפי הטעם (ברקוקש מתוק או מלוח לפי מה שאוהבים)

 

אופן ההכנה – 

בסיר עם מים רותחים נבשל את הפתיתים כמו פסטה לחצי מזמן

הבישול המקורי.

נסנן את הפתיתים ונעביר לסיר חזרה .

נכסה את הפתיתים בחלב ונשים גם כן את החמאה.

נתבל ונערבב כל הזמן על אש נמוכה עד אשר מתקבלת לנו מאין

דייסת/ריזוטו קרמית מפתיתים!

בתאבון!

 

לעוד מתכונים לחצו כאן!

 

מאת – Ortal Lachmani

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *