
ככה המרוקאים יודעים שפורים בפתח – מי אוהבת ברקוקש?
יש 2 אופציות להכנת ברקוקש – הקלאסית וזאת עם קיצור הדרך.
אין ספק שהדרך המקורית הקלאסית היא הנהדרת המנחמת
והטעימה ביותר , אך היא לא נגישה לכל בשלן.
בקצרה , את הסולת הבסיסית אנחנו הופכים לסוג של כדורים
קטנים דמוי פתיתים על ידי הוספת מים בהדרגה ויצירת כדורים
בעזרת הידיים , עבודה זו היא מורכבת לכן היום נכין את הגרסה
המקוצרת עם הפתיתים.
המרכיבים –
חצי חבילת פתיתים עגולים
50 גרם חמאה
חלב (גובה הפתיתים)
מלח/סוכר לפי הטעם (ברקוקש מתוק או מלוח לפי מה שאוהבים)
אופן ההכנה –
בסיר עם מים רותחים נבשל את הפתיתים כמו פסטה לחצי מזמן
הבישול המקורי.
נסנן את הפתיתים ונעביר לסיר חזרה .
נכסה את הפתיתים בחלב ונשים גם כן את החמאה.
נתבל ונערבב כל הזמן על אש נמוכה עד אשר מתקבלת לנו מאין
דייסת/ריזוטו קרמית מפתיתים!
בתאבון!
