קטגוריות
בשר

מרק שעועית מחמם ומנחם ליום חורף קר

 

מרק שעועית מחמם ומנחם ליום חורף קר

מאת – סוניה לוי

המרכיבים – 

קוביות בשר בקר מספר 8 (אפשר גם כתף מספר 5)

3 כוסות שעועית לבנה מושרת לילה קודם

בצל גדול חתוך גס

2-3 גבעולי סלרי+עלים

עגבנייה קצוצה

3 כפות רסק עגבניות

10 שיני שום (עדיפות לכתושות)

חופן כוסברה קצוצה

לתיבול:

כף מלח

כף כמון

2 כפות א.מרק עוף

כפית פלפל לבן

כפית כורכום

8 כוסות מים

 

אופן ההכנה – 

להכנת המרק תחילה ,

נסנן את השעועית ממי ההשריה, ונבשל את השעועית לפחות כחצי

שעה במים רותחים עם מעט מלח, ונסנן.

להכנת המרק נתחיל בצריבת הבשר בסיר גדול של מרק.

לאחר מספר דק’ נוסיף את הבצל והסלרי ונמשיך לטגן עד השחמה

קלה.

לאחר שהבשר הבצל והסלרי נצלו מעט,

נוסיף לסיר את העגבנייה, רסק העגבניות והשום.

לאחר שכל המרכיבים בסיר נתבל ונוסיף את המים,

נביא לרתיחה ונבשל לפחות שעה על אש בינונית עם מכסה סגור.

לאחר שהבשר התרכך , נוסיף את השעועית ונבשל לפחות עוד

שעה יחדיו, נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך.

מומלץ להגיש עם כוסברה קצוצה מעל,

בתאבון!

 

לעוד מתכוני מרקים לחצו כאן!

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *