
לימון כבוש בייתי של אמא – שידרוג נפלא לאוכל שלכם
מאת – דוד מירב זריהם
המרכיבים –
לימונים טריים עם ריח משגע (כמה שרוצים)
מלח גס
קערה גדולה
צנצנת מעוקרת

אופן ההכנה –
את הלימונים שוטפים היטב ומייבשים.
כל לימון פורסים לפרוסות בעובי של סנטימטר.
מוציאים את החרצנים .
לאחר מכן מסדרים בקערה גדולה את הפרוסות בשכבות – לא פלח על פלח (ראו תמונות), ובין כל שכבה לשכבה לפזר מלח גס בנדיבות.
את הקערה מניילנים היטב ושומרים בחוץ יומיים.
לאחר יומיים הופכים בין השכבות ככה שהשכבות התחתונות יעלו למעלה ואלה למעלה שיהיו למטה.
חוזרים על הפעולה הזאת עוד פעם עד 3 פעמים תלוי בכם.
לאחר מכן , מסדרים את פלחי הלימון בצנצנת מעוקרת בשכבות כמו שסידרנו בקערה ומעל שופכים מהמיץ שנשאר בקערה.
סוגרים את הצנצנת ונותנים לה לשבת בחוץ לפחות 3 ימים נוספים עד שאפשר לטעום ולאכול.
לאחר הפתיחה מומלץ להעביר למקרר.
בתאבון!

