
אורז כורדי חמוץ עם ירוקים
מאת – דליה דדון
המרכיבים –
2 כוסות אורז לבן שטוף ומסונן מנוזלים
חבילת עלי תרד נקיים וקצוצים
4-5 גבעולי בצל ירוק קצוץ
בצל לבן קצוץ
חופן עלי סלרי קצוצים
כפית א.מרק עוף
קורט סוכר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מיץ מ4 לימונים
4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה –
בסיר מתאים לאורז עם מכסה, נתחיל בטיגון הבצל הלבן.
אל הבצל נוסיף את האורז ואליו את הבצל הירוק ורוב הכמות מהירוקים הקצוצים.
נמשיך לטגן מעט ולאחר מכן נוסיף את המים הרותחים, התיבול והלימון.
נבשל לפחות כחצי שעה על אש נמוכה .
לקראת סוף הבישול נוסיף את החלק הקטן של הירוקים שנשארו ונכבה את האש.
נניח לאורז להתקרר מעט ונגיש עם פלח לימון.
בתאבון!
