קטגוריות
דגים

דג ממולא זו קלאסיקה יהודית במלוא הדרה

צביה אורן
דג ממולא זו קלאסיקה יהודית במלוא הדרה
גפילטע פיש
מאת – צביה אורן
המרכיבים –
לקציצה:
קילו דג קרפיון חתוך, מנוקה וטחון
3 ביצים
2 כפות סוכר
4 בצלים
3 גזרים טחונים
5 כפות קמח מצה
כפית וחצי פלפל שחור טחון
כפית מלח
למרק:
סיר מים
הראש של הדג אם יש והשארתם לכם בצד
4 גזרים חתוכים לעיגולים
2 בצלים חתוכים
2 כפות סוכר
כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה – 
תחילה נוודא שיש לנו דג טחון, ושטחנו גם כן את הבצלים והגזרים במעבד מזון.
לאחר שהכל טחון לנו,
נשים בקערה גדולה את הדג וכלל מרכיבי הקציצה ונערבב היטב.
נכסה את התערובת ונעביר למקרר למשך שעתיים לקירור.
אם העיסה מימית יש להוסיף עוד קמח מצה.
להכנת המרק לקציצת הגפילטע פיש יש לשים סיר עם 3/4 גובה מים ולהביא לרתיחה.
בנתיים נכניס לבפנים את כל מרכיבי המרק ונבשל.
לאחר שעיסת הקציצות התקררה,
נתחיל לכדרר לכדורים מאורכים בצורת גפילטע פיש בעזרת ידיים רטובות.
מבשלים על אש בינונית לאחר רתיחה כשעה וחצי לפחות.
לאחר כיבוי האש, ולאחר שנתתנו לו שעה-שעתיים להתקרר,
מוציאים את הקציצות ומעליהן מעטרים בעיגול של גזר.
טעים בתוספת חזרת ליד, חבל על הזמן.
בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *