קטגוריות
צמחוני

כרוב עם אטריות הונגריות אותנטיות מבודפשט – קפוסטש טסטה

ירדנה אברמוביץ-פיבך

כרוב עם אטריות הונגריות אותנטיות מבודפשט – קפוסטש טסטה

מאת – ירדנה אברמוביץ-פיבך
המרכיבים – 
חבילת אטריות הונגריות (ניתן להשיג בבודפשט)
אם אין לכם אפשר להשתמש באטריות ביצים רגילות
בצל גדול חתוך דק
חצי כרוב חתוך לרצועות דקות
מלח לפי הטעם
כף שטוחה פלפל שחור טחון
אופן ההכנה – 
דבר ראשון טסים לבודפשט לקנות את הפסטה הזו!
בסיר עם מים רותחים מבשלים את חבילת האטריות כמו פסטה עם מעט מלח למספר דקות ומסננים.
לסיר גדול, מתחילים בטיגון הבצל, אך לא להשחימו, שיגיע למידה שקופה.
לאחר שהבצל שקוף, מוסיפים את הכרוב מטגנים עוד מעט
ומוסיפים את האטריות המלח והפלפל השחור ומערבבים.
מוסיפים ממש מעט מים (עד חצי כוס) בתחתית הסיר,
וממשיכים לבשל על אש נמוכה לעוד כ10 דק’.
זו פשוט תוספת נהדרת לכל ארוחה.
בתאבון!
בקטנה על אטריות וכרוב –
המנה Káposzta tészta היא מאכל הונגרי מסורתי ופשוט להכנה, המשלב אטריות (tészta) עם כרוב (káposzta).
זהו מאכל עממי וקל, שמגישים בדרך כלל כתוספת או כמנה עיקרית קלה לארוחה יומיומית.
קפוסטש טסטה נפוצה מאוד בהונגריה,
וניתן למצוא אותה במסעדות מסורתיות וכמובן בכל בית.
המאכל ידוע בפשטותו ובקלות ההכנה שלו,
מה שהופך אותו לאופציה פופולרית לארוחות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *