
נגיסי עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק
איזו מנה מטורפת וטעימה לכל המשפחה אמאל’ה…זה מטורף כמה שזה טעים .
מנה אסייתית כשרה לפסח והכי טעימה שיש ללא גלוטן לכל הרגישים.
המתכון של ניסן לוי
תודה על שיתוף המתכון
המרכיבים-
קילו עוף פילה חתוך לקוביות.
להשרות חצי שעה במים עם מלח וסוכר
(נותן לעוף לצאת עסיסי).
לבלילה-
כוס קמח תופח כשר לפסח.
חצי כוס קרונפולר
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית פפריקה
ביצה.
כוס מי סודה.
אופן ההכנה –
לערבב הכל טוב לבלילה שלא תהיה דלילה מדי.
לאחר שסיננו את העוף מהמים ליבש אותו קצת עם נייר סופג
ולהכניס את העוף לבלילה.
לטגן בשמן עמוק .
לרוטב :
כוס רוטב צילי מתוק
לשים במחבת כפית שום כתוש 2 כפות סוכר חום רבע כוס מים חצי לימון סחוט,
לערבב הכל
להוסיף את העוף
להוסיף שומשום לתת 3 דקות על אש בינוני לצמצום הרוטב
להוציא להוסיף לקישוט שומשום ופלחי בצל ירוק קצוץ .
בתאבון !