קטגוריות
Uncategorized

מתכון לכתף כבש חגיגי

אילנית בניזרי

 

אמאלהההה ואבאלהה איזה כבש מהסרטים רך כמו חמאה וטעיםםם .

מתכון שהאורחים שלכם יעופו באויר…כתף כבש פרוס עם פרסה(כרישה),מלא בצל ועלי מנגולד…להיט

כתף כבש עם מנגולד ופרסה

מאת אילנית בניזרי

 

המרכיבים-

6 פרוסות כתף כבש (ניתן להמיר לצלי כתף מספר 5,אוסובקו,אסאדו)

3 בצלים פרוסים

2 כרישות(פרסה) פרוסות לטבעות ללא עלים

רבע כוס שמן

חבילת עלי מנגולד קצוצים(עלי סלק)

ראש שום שלם

חצי כפית כורכום

כפית פפריקה

חצי כפית בהרט

רבע כפית פלפל לבן

כפית גרגירי פלפל אנגלי

מלח

פ.שחור גרוס

כף אבקת מרק עוף

2.5 כוסות ציר בקר (או מים רותחים)

כף כוסברה טריה לעיטור.

 

אופן ההכנה

ראשית בסיר עמוק, את פרוסות הכבש נצרוב דקה מכל צד ללא שמן .

נמלא את הסיר במים כליטר,נוסיף עלי דפנה,גרגירי פלפל אנגלי,בצל שלם,גזר שלם קלוף וגבעול כרפס.

נתבל ברבע כפית כורכום ומעט פלפל שחור גרוס

נשלוק את הכבש כשעה ,נסנן את הנוזלים ונשמור אותם לבישול.

 

להכנת התבשיל:

בסיר רחב ושטוח נטגן את הבצלים והפרסה עד להזהבה,נוסיף כורכום ,פפריקה ונערבב לפתיחת טעמים.

נוסיף את עלי הסלק הקצוצים ,כולל הגבעול הלבן ! נוסיף את שאר התיבול למעט הכוסברה ,נניח את ראש השום ב מרכז הסיר,את פרוסות הכבש שהרתחנו,ואת נוזלי הציר.

נבשל להבה נמוכה מכסה סגור,שעה.

נחמם תנור ל 180 מעלות ,נכניס את הסיר לתנור ללא מכסה !! עד שמתקבל צבע יפה כרבע שעה.

לעטר עם כוסברה בהצלחה אילנית בניזרי 🔥

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *