מתכון לג’בן
לכבוד המימונה
מאת נטלי משה מזרחי
המרכיבים –
1 ק’ג סוכר
2 כוסות מים
כף מיץ לימון
3 חלבונים.
אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה-
שמים בסיר 2 כוסות מים וקילו הסוכר ומבשלים יחד כ 20 דקות עד שהסירופ בצבע זהוב. מוסיפים כף מיץ לימון מבשלים יחד עוד כ-5 עד 10 דק’. ומקררים
מתחילים להקציף במיקסר את החלבונים עד לקבלת קצף סמיך וקשה ומוסיפים בהדרגה את הסירופ שהכנו וכך עד לסיום כל הסירופ מקציפים כ 10 דק’ עד שהקצף קשה ומוכן. מזלפים בקערה יפה את הקרם ומעליו מפזרים את האגוזים ומגישים
תרבחו ותסעדו 🙂