קטגוריות
חלבי עוגיות

גביניות שמרים ביתיות “כמו של פעם”

מאת – שרה פאול

 

גביניות שמרים ביתיות “כמו של פעם”

גביניות במילוי ריקוטה וטוב טעם

מאת – שרה פאול

המרכיבים – 
לבצק:
1 ק”ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים או קוביית שמרים טריים
200 גרם חמאה מומסת
גביע 1 של שמנת חמוצה
כוס רבע סוכר
3 ביצים
כוס חלב
4\1 כוס קוניאק
למלית:
2 גביעי גבינת ריקוטה פרסקה לאפייה
2 חבילות גבינת טוב טעם
4 כפות גדושות של אינסטנט פודינג וניל
ביצה
עד כוס סוכר (אפשר פחות)

 

אופן ההכנה –

להכנת בצק הגביניות נתחיל בקמח.
בקערת המיקסר נשים את הקמח המנופה, הסוכר והשמרים,
יחד עם החמאה והחלב.

לערבב מעט ולהוסיף את הביצים, השמנת והקוניאק.
ללוש את כל המרכיבים לבצק רך ונעים כ- 10 עד 12 דקות ולשים מכוסה בצד להתפחה.
בינתיים נערבב את הגבינות עם הסוכר והפודינג וניל יחד עם הביצה למלית חלקה ואחידה, ונעביר למקרר עד להכנת הגביניות.

לאחר שהבצק הכפיל את נפחו , נוריד מעט את העביר, נעגל מחדש ונתפיח שוב עד הכפלת הנפח.

לאחר הפעם השנייה, נוציא את הבצק ונחלק לכדורים בגודל של 60-80 גרם כל כדור, ונניח למנוחה בצד של כ15 דק’ לפחות.

לאחר שהכדורים נחו, נפתח כל כדור לריבוע של 9 ס”מ בערך.
נשים כפית גדושה מהמלית ונקפל יחדיו את 4 הקצוות למרכז.
להעביר לתבנית תנור עם נייר אפייה,

לכסות במגבת ולהתפיח שוב עד הכפלת נפח הגביניות.
לחמם תנור מראש ל180 מעלות.
למרוח מעט ביצה טרופה ולאפות עד שמשחים מעט.
בגמר האפייה להוציא את התבנית לכסות במגבת עד שמתקרר.

 

בהצלחה!

 

לעוד מתכונים לשבועות לחצו כאן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *