
ברד פודינג – קינוח קלאסי
ברד פודינג הוא קינוח חם ומנחם שמקורו באירופה.
הקינוח מבוסס על לחם יבש או שאריות לחם,
שאותן משרים בתערובת של חלב, ביצים, סוכר ותבלינים, ולאחר מכן אופים. התוצאה היא מעין פשטידה מתוקה ועשירה, בעלת מרקם רך ונימוח.
זהו קינוח משביע וטעים במיוחד, שמהווה פתרון נהדר לניצול שאריות לחם.
ברד פודינג
מאפה מלכים
בכלום עבודה
טעם גן עדן
מתכון – אורנה גל
המרכיבים-
חלה
4 ביצים
חצי כוס סוכר
שמנת מתוקה
כוס חלב
כפית וניל
מעט קינמון או הל טחון
שוקולד,צימוקים ,אגוזים מה
אופן ההכנה –
לחתוך את החלה לקוביות
בקערה לערבב 4 ביצים, סוכר, שמנת מתוקה,
חלב, תמצית וניל, ותבלינים.
להשרות את קוביות החלה בתערובת.
לחמם תנור לחום בינוני
לאפות כשעה,
להשגיח שיהיה רטוב מספיק,
אפשר לאחר כחצי שעה להוסיף קצת חלב,
לחלה יש נטייה לשתות נוזלים.
****אפשר להוסיף בין קוביות החלה שוקולד לבן, אגוזים, חמוציות, ועוד מה שרוצים.