קטגוריות
עוגות גבינה

עוגת גבינה קרה בציפוי אוכמניות – קלאסיקה של פעם

רננה דינה חצרנוב

עוגת גבינה קרה בציפוי אוכמניות – קלאסיקה של פעם

 

המרכיבים-

לתחתית –

כוס וחצי פתי בר טחון

100 גרם חמאה מומסת

(אפשרי גם בישקוטים טבולים בחלב )

המלית –

500 גרם גבינה לבנה

200 מ”ל גביע שמנת חמוצה

500 מ”ל שמנת מתוקה

שקית ג’לטין 14 גרם

רבע כוס חלב קר

חצי כוס סוכר

אופן ההכנה –

לערבב ג’לטין עם החלב הקר.

להכין את התחתית בתבנית עגולה קפיצית עם שקף בדפנות. גודל 24-26

להקציף שמנת מתוקה ולהוסיף בהדרגה סוכר ואחר כך שאר החומרים.

להכניס את הג’לטין למיקרו , לצן מעט ולהוסיף לקרם.

למזוג את הקרם מעל התחתית.

להכניס למקפיא להתייצבות .

הציפוי –

מחית אוכמניות יש בסופר

אם לא מצאתם –

חבילה אוכמניות לבשל עם רבע כוס מים ורבע כוס סוכר.

להמיס ב 2 כפות מים כפית קורנפלור ולבשל יחד עם האוכמניות

עוד 2 דקות עד שמסמיך.

לקרר ולמזוג מעל העוגה .

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *