
עוגת גבינה קרה בציפוי אוכמניות – קלאסיקה של פעם
המרכיבים-
לתחתית –
כוס וחצי פתי בר טחון
100 גרם חמאה מומסת
(אפשרי גם בישקוטים טבולים בחלב )
המלית –
500 גרם גבינה לבנה
200 מ”ל גביע שמנת חמוצה
500 מ”ל שמנת מתוקה
שקית ג’לטין 14 גרם
רבע כוס חלב קר
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה –
לערבב ג’לטין עם החלב הקר.
להכין את התחתית בתבנית עגולה קפיצית עם שקף בדפנות. גודל 24-26
להקציף שמנת מתוקה ולהוסיף בהדרגה סוכר ואחר כך שאר החומרים.
להכניס את הג’לטין למיקרו , לצן מעט ולהוסיף לקרם.
למזוג את הקרם מעל התחתית.
להכניס למקפיא להתייצבות .
הציפוי –
מחית אוכמניות יש בסופר
אם לא מצאתם –
חבילה אוכמניות לבשל עם רבע כוס מים ורבע כוס סוכר.
להמיס ב 2 כפות מים כפית קורנפלור ולבשל יחד עם האוכמניות
עוד 2 דקות עד שמסמיך.
לקרר ולמזוג מעל העוגה .