קטגוריות
Uncategorized

פאי תפוחים מושלם כמו בויטרינות של קונדיטוריות

Noa Evgi Menashe
שימו לב לפאי תפוחים המושלם הזה.
שלא נופל מעוד עוגה בוטרינה של קונדיטוריה !
זה רק נראה קשה!
מאת – Noa Evgi Menashe
המרכיבים – 
לבצק:
2 כוסות קמח חד פעמי קר
150 גרם חמאה מומסת או רכה
1/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
כפית אבקת אפייה
גרדת מלימון אחד
ביצה L
למלית –
6 תפוחי עץ ירוק סמית קלופים וחתוכים יפה וקטן בגודל שווה בשווה
25 גרם חמאה
4 כפות שטוחות סוכר לבן
כפית קינמון
שקית סוכר וניל
חצי לימון
בסוף הבישול-
כף פודינג
כף מים
אופן ההכנה – 
להכנת בצק הפאי נכניס לקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק נפעיל על מהירות נמוכה, ועם לקקן דוחפים את הכל מהדפנות שיהיה אחיד ורך.
מוציאים מהמיקסר,
לוקחים מהבצק כדור קטן בגודל כדור פינפונג בערך ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא.
את רוב הבצק מכדררים לבצק חלק, ומעבירים למקרר עטוף בניילון נצמד לחצי שעה.
לאחר שהבצק מעט התקרר,
לוקחים תבנית פאי, רצוי עגולה בקוטר 24 ס”מ – אפשר גם מלבנית מרובעת – מה שאתם רוצים.
מתחילים לרפד את כל התבנית גם בדפנות, לאט לאט- שלא יהיה עבה מידי וגם לא דק כמו נייר.
לאחר מכן מכניסים את התבנית למקפיא ומתחילים לעבוד על המלית.
למלית נשים בסיר גדול את התפוחים החתוכים ושאר מרכבי המלית ונערבב היטב על אש קטנה.
נבשל כרבע שעה ונוריד מהאש.
בקערית קטנה שמים כף פודינג וניל וכף מים מערבבים ושופכים פנימה לתפוחים ומערבבים הכל יחד.
בזמן הזה את מחממים את התנור ל180 מעלות,
ומוציאים את התבנית מהמקפיא.
לוקחים קיטניות כלשהם (לדוגמא- שעועית)
מרפדים את הבצק בתבנית עם נייר אפייה ושופכים את הקטניות לאפייה עיוורת כ13 דק’.
לאחר שהוצאנו את הבצק המעט אפוי נצנן אותו ונוסיף את תערובת התפוחים.
נגרד בפומפיה מעל את הבצק הקפוא ונעביר שוב לתנור לאפייה של 25 דק’ על 180 מעלות עד שהפאי מתחיל להשחים.
לאחר שהעוגה מעט התקררה ולפני ההגשה,
מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים!
מומלץ לאכול לצד כדור גלידה וניל!
בהצלחה!
לעוד מתכוני עוגות תפוחים לחצו כאן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *