
עוגת עוקץ הדבורה ממש כמו קונדיטוריה
המתכון של שימי כלף
לשם הכנת העוגה תצטרכו משקל מטבח
חובה בכל בית
כאן לינק לרכישה
המרכיבים-
לבצק בריוש –
370 גרם קמח
50 גרם סוכר -רבע כוס
25 גרם שמרים טריים
2 ביצים
80 גרם חלב
100 גרם חמאה מומסת
לקרם פטיסייר-
500 גרם חלב
100 גרם סוכר – חצי כוס
50 גרם קורנפלור
כפית מחית וניל
4 חלמונים
200 גרם שמנת מתוקה
ציפוי שקדים –
100 גרם סוכר
35 גרם חמאה
50 גרם דבש
60 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שקדים פרוסים
אופן ההכנה –
להכנת העוגה נצטרך תבנית 24 קפיצית
לשים שמיקסר עם וו גיטרה קמח סוכר שמרים ביצים ולחלב .
ללוש למשך 3 דקות.
להוסיף חמאה וללוש עוד5 דקות נוספות.
מעבירים את הבצק לתבנית משטחים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
הכנת הציפוי-
בקלחת מבשלים חמאה דבש סוכר ושמנת .
לאחר שהכל רותח ונמס מורידים מהאש .
מוסיפים את השקדים ומצננים.
לאחר שהבצק תפח בתבנית , מפזרים את ציפוי השקדים מעליו, ואופים בתנור שחומם מראש 160 מעלות למשך 17 דקות .
מוציאים ומצננים.
הכנת הקרם-
בקלחת
שמים 400 גר מהחלב ,סוכר ווניל ומביאים לרתיחה.
במקביל טורפים בקערה את החלמונים , יתרת החלב והקורנפלור.
מורידים את החלב מהאש ומקררים מעט ,עושים השוואת טמפרטורות ומערבבים תוך כדי בחישה את 2 התערובות.
מחזירים לאש ומבשלים עד להסמכה.
מורידים מהאש , מקררים עוטפים בניילון ומקררים לילה במקרר.
לאחר מכן מקציפים שמנת ומוסיפים את הקרם פטיסייר מערבבים יחד.
שמים בשקית זילוף.
חוצים את העוגה
מזלפים על חצי העוגה החתוך את הקרם.
שמים את החלק העליון .
העוגה מוכנה לאחר קירור .