
עוגת תפוחים לשבת

תפוחים הכי טעימה
מאת – חני

המרכיבים-
6 תפוחים
חצי כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
חצי כפית קינמון
בצק –
5 ביצים
3/4 כוס סוכר
חצי מחמאה מומסת/100גרם חמאה מומסת/חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
כף תמצית וניל
2 וחצי כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה –
לקלף את התפוחים ולפרוס דק דק או לגרר אותם.
לשים בסיר עם חצי כוס סוכר ומיץ מ חצי לימון .
לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים לערבב מידי פעם שלא ידבק לסיר.
להוריד מהאש ולשים חצי כפית קינמון ולקרר.
אפשר להוסיף אגוזים גרוסים
הבצק – אפשר
לערבב הכל ביחד ואפשר במיקסר.
אני הקצפתי ביצים וסוכר 5 דקות. אחר כך הורדתי מהירות והוספתי את השאר בעדינות.
לוקחים תבנית 26 משומנת.( אם רוצים גבוהה אז 24משומנת).
או מרובעת
שמים שלושת רבעים מהבצק בתבנית ואופים ב 170 מעלות כעשרים דקות.
להוציא את העוגה מהתנור ועל הבצק החם לשים את התפוחים
ומעל באופן שווה את הבצק שנותר.
להחזיר לתנור להזהבה מלאה משהו כמו חצי שעה לפחות.
להוציא לקרר ולבזוק אבקת סוכר.
בהצלחה חני
