
ניוקי שמכינים בבית- הכי טעים!
ממש כמו של מסעדה
המרכיבים-
לניוקי
1 ק”ג תפו”א (גורמה או אדום) עם הקליפה
חלמון
ביצה
מלח פלפל שחור
5 כפות קמח פסטה
אופן ההכנה –
לשים את תפוחי האדמה שלמים בתנור בתנור על חום גבוה מעל מלח גס
אפייה כשעה וחצי עד ריכוך.
לקלף את הקליפה, למעוך במכשיר למחית חלקה .
להוסיף קמח, חלמון ,ביצה, מלח, פלפל.
ללוש עד שנעשה בצק.
לחלק לשש.
כל חלק לקמח מעט, לגלגל למקל ארוך בקוטר של קצת יותר מסנטימטר. לחתוך פרוסות של 2 ס”מ בערך.
לצנן במקרר חצי שעה.
לבשל במים רותחים ממש רק עד שצף ומיד להוציא לרוטב .
הרוטב –
המיסו 40 גרם חמאה,2 עלי מרווה או בזיליקום
ולהוסיף לאט את הניוקי.
כפית שום כתוש וחצי כוס שמנת מתוקה.
מלח ,פלפל גרוס,
בזיליקום קצוץ ומעט פרמזן.