
סמבוסק כמו של אבולעפיה ביפו
מכירים ? אוהבים
בואו נכין בבית
מתכון של קרן אזולאי
המרכיבים-
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כ- 2 וחצי כוסות מים
חצי כוס שמן זית
כף מלח
אופן ההכנה –
לשים במיקסר עם וו לישה .
ללוש הכל למעט המלח
בסוף כשמתגבש להוסיף מלח
ללוש לפחות 10 דקות.
להתפיח עד הכפלה במשך כשעה.
לחלק לכדורים בגודל רצוי 10-12
לתת לכדורים לנוח 10 דקות.
כל כדור לפתוח לעיגול דק דק .
מילוי מה שאוהבים –
אפשר תערובת גבינות מלוחות – כמו צפתית ובולגרית.
אפשר בטעם פיצה –
לשים רוטב פיצה , מעל גבינה צהובה וזיתים
לסגור קצוות כמו אוזני המן ולהדק.
לתת תפיחה של חצי שעה ,
למרוח בביצה ולפזר שומשום
אפייה תנור על 200 מעלות
עד השחמה