
פרגיות ברוטב צהוב
מנה מושלמת לשבת ולכל חג
** אפשר להכין גם עם פולקע או כרעיים
המתכון של חגית חוגי
המרכיבים –
כ- קילו מאתיים פרגיות נקיות חתוכות לחתיכות בינוניות
2 בצלים
כפית סוכר
פלפל אדום
פטריות
3 תפוחי אדמה
4 שיני שום
כורכום
אגוז מוסקט
מלח
פלפל
מרק עוף
פילדלפיה או גריל עוף
סילאן
כוסברה/פטרוזיליה/שמיר
אופן ההכנה –
נחמם סיר כבד שטוח, נוסיף שני בצלים קצוצים קטן ונטגן בשמן להשחמה.
נוסיף כפית סוכר ונקרמל. נוציא הבצל הצידה כשמוכן ובאותו שמן נצרוב את הפרגיות.
נחזיר הבצל פנימה לסיר,נוסיף גמבה אדומה קצוצה,פטריות , תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות לא דקות,4 שיני שום כתושות ונערבב היטב.
נוסיף תבלינים לפי טעם -כורכום,כפית קארי
פלפל שחור..מעט מוסקט (נותן טעם מעולה)..מעט גריל עוף או פילדלפיה..נוסיף מעט מים ,כף מרק עוף.
נטעם ונשפר טעמים.
נכסה במכסה ונבשל בערך 20 דקות על אש נמוכה.אחרי 20 דקות עם מכסה פתוח לצמצום הרוטב.
במידה ואוהבים הרבה רוטב להוסיף עוד קצת מים..לקראת הסוף סיבובון סילאן על הכל.
כוסברה מי שאוהבת מוסיף המון