קטגוריות
בשר

מתכון למנטי – כיסוני בשר מהמטבח הטורקי

 

Batel Abuav
מנטי טורקי כיסוני בשר 
מופלאים
מאת – בתאל אבואב
המרכיבים- 
לבצק –
1 קילו קמח
3 ביצים
1 כף מלח
2 כוסות מים פושרים- פחות או יותר
למילוי:
כ- 500 גרם בשר טחון טרי (אפשר עם שומן כבש)
2 בצלים גדולים קצוצים דק,
מלח, פלפל.
אופן ההכנה –
הבצק לערבב הכל יחד וללוש היטב. המים מוסיפים לפי צורך.
לתת לזה לנוח כחצי שעה
לערבב את מרכיבים המילית של הבשר הכל יחד. אין צורך לבשל .
לרדד בצק במכונת פסטה לדק דק – אפשר ביד.
לחתוך לקוביות קטנות .
שמים במרכז מילוי ולסגור מהצדדים לכיוון האמצע.
אופן הסגירה- להחזיק בצלעות המרובע ולהביא למרכז.
לבשל במים רותחים.
אחרי שצפים לתת עוד כמה דקות ולסנן.
לרוטב:
לחמם שמן
ברגע שהשמן חם להוסיף פפריקה מתוקה/ חריפה, פלפל שחור, מלח לערבב וישר למזוג כמה שרוצים על המנטי.
אפשר במקום הפפריקה גם נענע יבשה.
אפשר לשים בכל רוטב שאוהבים.
אפשר רק עם בצל מטוגן
אני בדר”כ מכינה ומקפיאה מבשלת לפי מנות בערך 20 לכל בן אדם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *