קטגוריות
צמחוני ראש השנה

אורז פרסי כהלכתו

קרן שירזי
אורז פרסי כהלכתו
כמות לסיר למשפחה רעבה😆
המרכיבים-
4 כוסות אורז – בסמטי /יסמין
תפוחי אדמה 2-3
צרור שמיר
פול ירוק או אפונה קפואה 1-2 כוסות
מלח
כורכום
פלפל שחור
שמן
(ניתן להוסיף עוף חתיכות של פרגיות מטוגנת לתוך התערובת )
אופן ההכנה –
מבשלים  אורז בסיר עם שמן ומלח והרבה מים ממש  כמו פסטה
עד שהאורז חצי רך (אל דנטה)
מסננים.
קולפים ופורסים תפו״א לפרוסות .
מחממים את את הסיר עם שמן וכפית כורכום
מניחים את תפוחי האדמה
שיקבלו מכת חום כמה דקות. הופכים ושוב מטגנים צד שני.
קוצצים שמיר, פול ירוק או אפונה  ,ומערבבים עם האורז שסונן.
מוסיפים מלח ושופכים את תערובת האורז לסיר .
מבשלים על אש נמוכה  כשעה עם מגבת מתחת למכסה.
להגשה- הופכים בעזרת צלחת לקבלת התחתית המהממת!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *