
חורשט סבזי זה מתכון מושלם מהמטבח הפרסי
מאת – Dalia Sinay
המרכיבים –
חבילת כוסברה
חבילת פטרוזיליה
חופס עלי סלרי (כרפס)
4 גבעולי בצל ירוק
חצי חבילה שמיר
חופן תרד
מעט נענע
רבע חבילה שנבלילה
חצי חבילה טארה ניתן להשיג בשווקים(ירק דומה לבצל ירוק)
בצל גדול חתוך גס
בשר מספר 5/6 או 8
חצי כפית רסק עגבניות
שעועית אדומה שהושרתה במים ללילה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית כורכום
מעט כמון
6 לימונים פרסים יבשים (שהושרו במים וחתוכים לחתיכות קטנות)
מיץ מ2 לימונים
אופן ההכנה –
תחילה נטפל בכל הירק.
לשטוף היטב ולייבש,ולאחר מכן לטחון הכל במעבד מזון.
בסיר גדול נטגן את הבצל עד השחמה,
ונוסיף את הבשר.
נטגן היטב ונוסיף את רסק העגבניות.
לאחר כמה דקות נשפוף פנימה את השעועית לאחר שסיננו אותה מהמים.
נתבל ונוסיף כליטר וחצי מים רותחים, נביא לרתיחה,
וננמיך את האש לבינונית.
בנתיים את כל הירק הטחון נטגן מעט במחבת עם מלח ופלפל שחור ולאחר כ40 דק’ בישול, נצרף אותו גם לתבשיל וכמו כן, גם את הלימונים הפרסים.
נמשיך לבשל עוד כשעה לפחות או עד שהבשר והשעועית רכים.
נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך, ונוסיף את מיץ הלימון.
(לא לוותר על שנבלילה ,ניתן להוסיף גם מעט ירק יבש אם יש בבית)
ניתן להכין את התבשיל גם טבעוני ללא הבשר.
בהצלחה!!!

