קטגוריות
חלבי צמחוני

2 מתכונים לקישים – קיש ברוקולי וקיש תרד וגבינת עיזים

 

Moran Turgeman

קיש ברוקולי – מורן תורג’מן
מרכיבים לבצק-
200 גקם קמח
100 גרם חמאה
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
חלמון
1-2 כפות מים
לרויאל-
שמנת מתוקה
100 גרם גבינה צהובה
חופן פרמז’ן
100 בולגרית
3 ביצים
2 כפות קמח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
מילוי-
ברוקולי קפוא או טרי
ההכנה –
במעבד מזון לשים 200 גרם קמח, 100 גרם חמאה/מחמאה, חצי כפית סוכר,חצי כפית מלח, לעבד בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית. להוסיף חלמון אחד ושתיים שלוש כפות מים, לעבד עד לקבלת בצר אחיד. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.
בינתיים להכין את הרויאל בקערה: 1 שמנת מתוקה , 100 גרם גבינה צהובה מגורדת, חופן גבינת פרמז’ן, 100 גרם בולגרית מגורדת, 3 ביצים, 2 כפות קמח. לתבל. בכף שטוחה מרק עוף, פלפל לבן ואגוז מוסקט. לערבב טוב. לרדד את הבצק לצורה של התבנית ( תבנית פאי), לשפוך את התערובת ומעל לסדר את הברוקולי סביב.
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל 30-40 דקות בערך ( עד שמוכן). בהתחלה אני שמה בתחתית התנור ועשר דקות אחרונות מעלה לאמצע.
לקיש התרד-
 לשטוף חבילת עלי תרד ולסנן. לשים במחבת על אש גבוהה עם מעט חמאה עד שמאבד את נפחו, להוסיף 2-3 שיני שום קצוצים ולטגן עוד 3-4 דקות. לשים על בצק הקיש בשכבה אחידה, להוסיף את הרויאל, לפורר קוביית גבינת פטה כבשים ואז לפרוס מעל גבינת עזים .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *