מרכיבים-
קילו קמח לחם/פיצה
2 כפות שמרים יבשים
כף סוכר
כף מלח -18 גרם
1/4 כוס שמן זית
750 גר’ מים
אופן הכנה –
נמיס את השמרים בכוס מהמים וכף סוכר לתוך קערת המיקסר.
לאחר תפיחה נערבב את המים ושמן לתוך התערובת ואז נוסיף את הקמח.
נערבב היטב.
נכסה שוב. ונמתין כחצי שעה.
לאחר מכן נפעיל מיקסר בלישה בערך 6 דקות עד שנקבל בצק דביק וחלק.
נעביר לקערה משומת ונשמן גם מלמעלה.
נכסה ונתפיח שעה. נוריד נפח ונחכה עוד חצי שעה.
נחלק בצק – מקילו אפשר להכין 4 גדולות או 6 יותר קטנות.
נשמן נייר אפייה עם שמן זית ונעביר את הבצק מעל השמן
אפשר לשים ירקות צלויים מעל הפוקצ’ה-
פלפלים,חציל,בצל ,זוקיני,עגבניות
תבילינים- בזיליקום,אורגנו,זעתר ושמן זית מלמעלה
אפייה 220 מעלות עד ששחום יפה.
מתכון לפוקצ’ה עם אנטיפסטי