מתכון: גביניות מהממות
צופיה ששון
מצרכים –
200 גרם חמאה
ק”ג קמח
כף וחצי שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
2 סוכר וניל
כפית אבקת אפיה
2 ביצים
כוס חלב
כוס מים
כפית שטוחה מלח
מילוי-
250 גרם גבינת “טוב טעם”,
1 שקית אינסטנט פודינג וניל, חצי כוס סוכר,
1 ביצה,1 גביע קוטג’,
2 כפיות קורנפלור
גביניות שמרים יפייפיות
אופן הכנה –
להוציא מהמקרר חמאה (200 גרם) כדי שתהיה ממש רכה שעתיים לפני, לא להמיס במיקרו)
הכנת הבצק:
1 ק”ג קמח, כף וחצי שמרים יבשים, חצי כוס סוכר, חצי כוס שמן, 2 סוכר וניל, 1 כפית אבקת אפיה, 2 ביצים, 1 כוס חלב פושר, 1 וחצי כוסות מים חמימים,כפית שטוחה מלח, (הכוס מדידה של 240 מ”ל)
כל החומרים הרטובים למיקסר כולל השמרים, ערבוב קל ולהוסיף את הקמח…לערבל במיקסר 7-8 דק…הבצק יוצא מעט דביק, לא לחשוש רק לקמח מעט מעל..
לכסות ולהתפיח שעה ורבע.
לחלק את הבצק ל- 10 כדורים
להעזר תמיד בקמח במשטח ומעליו….כל כדור נפתח לעלה בעובי חצי ס”מ
נמרח על כל עלה מעט חמאה רכה, ונסגור מעליו עוד עלה…
ככה להכין קבוצה של 5 כדורים, ולאחר מכן עוד 5 כדורים – בסה”כ קיבלנו 2 קבוצות של עלים מרוחים עם חמאה
נרדד כל קבוצה לעלה אחד גדול בעובי של חצי ס”מ (שוב..לא לשכוח לקמח משטח וגם מעל כי הבצק מאוד רך)
נחתוך את העלה ל-3 פסים ואת הפסים נחתוך למשולשים..
מצרכים ואופן הכנת המילוי
עכשיו הכנת המילוי:
לערבב הכל יחד עד למרקם קרמי….
להניח מילוי(כף) על על משולש ולגלגל כמו קרואסון
להניח בתבנית ולהתפיח 15 דק’
למרוח ביצה שלמה על כולם ולתנור 180 מעלות עד להזהבה מלאה, אפיה רגילה לא טורבו.
איך שהם יוצאים חמים מהתנור, אני מברישה עם מעט דבש רגיל וחלק עם אבקת סוכר…בהצלחה ובתיאבון! גרם גבינת “טוב טעם”, 1 שקית אינסטנט פודינג וניל, חצי כוס סוכר, 1 ביצה,1 גביע קוטג’, 2 כפיות קורנפלור..
לערבב הכל יחד עד למרקם קרמי….
להניח מילוי(כף) על על משולש ולגלגל כמו קרואסון
להניח בתבנית ולהתפיח 15 דק’
למרוח ביצה שלמה על כולם ולתנור 180 מעלות עד להזהבה מלאה, אפיה רגילה לא טורבו.
איך שהם יוצאים חמים מהתנור, אני מברישה עם מעט דבש רגיל וחלק עם אבקת סוכר
2 תגובות על “גביניות שמרים יפייפיות”
למה במצרכים זה כוס 1 של מים עם בהכנה זה כוס וחצי?
אם יש צורך מוסיפים עוד מים