העוגיות המגולגלות של אמא והן הכי טעימות בעולם
גם תמרים וגם שוקולד ביחד.
מרכיבים לבצק –
200 גרם חמאה
מעט מלח בקורט
חלמון
380 גרם קמח (שתי כוסות ושלושת רבעי בערך)
כפית אבקת אפייה
בערך חצי כוס חלב
המילוי-
ממרח תמרים
ממרח שוקולד ואגוזים לפיזור
אופן הכנה –
נערבב את המרכיבים של הבצק עד שמתקבל בצק אחיד.
את החלב נוסיף בהדרגה
ניתן לבצק לנוח במקרר שעה.
נחלק ל- 3
כל חלק נרדד עך משטח מקומח למלבן גדול
נמרח שכבה דקה דקה של ממרח תמרים , מעליה נמרח שכבה דקה של ממרח שוקולד (אצלי זה ממרח השחר)
נפזר אגוזים ונגלגל.
נחתוך לפני האפיה לפרוסות.
נאפה 170 מעלות חצי שעה בערך.
*לפרווה תחליפו חמאה באחד התחליפים – מרגרינה,נטורינה וכו’
חלב – במים