קטגוריות
בשר חגים ראש השנה

מתכון לצלי בקר 5 ברוטב פטריות רך ונימוח

פרוסות בשר ברוטב פטריות ובצל – מהפנט !
מתכון של האלופה נועם זיגדון
המרכיבים-
1 נתח בשר מספר 5 (בערך 2 קילו)
4 עלי דפנה
5-6 בצלים גדולים
1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות
(אפשר גם שלמות וחתוכות
מקופסא)
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות סילאן
1 כף אבקת מרק
6-8 שיני שום
כוזברה קצוצה
פלפל שחור
כורכום
כמון
מלח
שמן
מים
אופן ההכנה –
בסיר לחץ עם מים מרתיחים את הבשר עם עלי דפנה שום פלפל אנגלי ומעט מלח מבשלים שעה
(בסיר רגיל לבשל כשעתיים).לאחר קירור פורסים את הבשר לפרוסות.
לחמם שמן בסיר רחב לטגן את הבצל עד לקבלת גוון שחום
להוסיף את הסילאן לבשל כ-2 דקות להוסיף פפריקה וכוס מים לסדר את הבשר להוסיף את הפיטריות והשום לתבל ולפזר כוזברה
לכסות את הבשר בציר שבושל הבשר לבשל על אש גבוהה עד לצימצום נוזלים
בהצלחה זיגדון נועם 💞

מתכון לצלי בקר 5 ברוטב פטריות

רך ונימוח

תגובה אחת על “מתכון לצלי בקר 5 ברוטב פטריות רך ונימוח”

האם אפשר לדלג על הבישול המוקדם ולבשל את כל הנתח עם הפטריות והרוטב ואחרי הביול לחתוך לפרוסות?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *