קטגוריות
חגים ראש השנה

כמו במאפייה – מתכון חלה לשבת בעיצוב של מאפיות

דנה סברו
מתכון לחלות כמו במאפיות
השתדלתי ממש לכתוב הוראות מדויקות, אם תלכו לפי ההוראות יצא לכם מושלם! בהצלחה 🙂
מתכון לחלות מתוקות – מתכון מאת דנה סברו
המרכיבים-
קילו קמח
3/4 כוס סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
שקית אבקת אפיה (כן, זה הופך את החלות לסופר רכות)
כף שטוחה מלח
חצי כוס שמן
500 מ”ל מים.(בערך 2 כוסות פחות או יותר, זה תלוי. לכן תוסיפו לאט עד שהבצק נהיה אחיד. שימו לב שהבצק לא קשה מידי)
אופן ההכנה –
בקערת המיקסר מערבבים יחד את כל החומרים. נזהרים שהמלח לא ייגע בשמרים ישר.
לשים עם וו הלישה במהירות איטית 10 דקות.עד לבצק אחיד וגמיש. מתפיחים שעה עש שעה וחצי בחורף. מקום חמים.
מחלקים לכדורים שוקלים 150 גרם כל כדור (אני עושה חלה מ 4 רצועות)
מרדדים והופכים לנחש. עושים צמה מ 4 הרצועות.
כאן תוכלו לראות בסרטונים 
נותנים לזה מנוחה התפחה פעם שניה עד הכפלת הנפח כחצי שעה או יותר.
מורחים ביצה טוב טוב ומפזרים שומשום/ פרג/ שקדים/ גבישי סוכר. מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות על טורבו ל20 דקות בול! כשזה יוצא מהתנור ישר לכסות את החלות…
אם לא אוכלים את זה באותו יום/ יום למחרת להכניס למקפיא. ככה זה שומר על טריות 🙂
מהבצק אפשר להכין לחמניות מתוקות. 12-15 לחמניותאין תיאור זמין לתמונה.

3 תגובות על “כמו במאפייה – מתכון חלה לשבת בעיצוב של מאפיות”

המתכון נראה טוב אבל כדי שהמלח לא יגע השמרים כדאי להוסיף את המלח אחרי שמערבבים את כל החומרים ללא המלח בערך 2 דקות ערבוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *