וזו מנה מהבית תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי מנה מעלפתתתת
מנה מהמטבח המרוקאי העשיר במיוחד לחג הפסח
מתכון לבשר ראש פיקנטי
מאת – חנית טרבלסי
המרכיבים-
ק”ג בשר ראש
ראש שום שלם
1 גמבה אדומה
6 פלפלי שאטה קטנים יבשים
3 עלי דפנה
קופסת רסק עגבניות קטנה
רבע כוס שמן
כף מרק עוף/מלח
כף כורכום
כף פפריקה מתוקה
כפית כמון מלאה
קורט פלפל שחור גרוס
2 כוסות חומוס גדול שהושרה לפחות שעתיים ובושל עם כפית כורכום עד שהתרכך
או קופסת שימורים/קפוא מה שיש
חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה –
תחילה שוטפים תבשר מניחים בסיר לחץ עם 3 עלי דפנה 3 פלפל אנגלי כפית כורכום לכסות במים שעה ורבע רתיחה להבה גבוהה .מי שאין לה סיר לחץ סיר רגיל 45 דקות ולהפוך תבשר לצד שני שוב להרתיח עד שסכין ננעצת בקלות בגוש זה מוכן להוציא מהנוזלים שיתקרר לחתוך לקוביות יפות להוריד את שכבת השומן מהבשר
להכנת הרוטב:
לחמם תשמן בסיר להוסיף את ראש השום שקלפנו לחתוך כל שן על 2 להוסיף את הגמבה חתוכה לרצועות ואת הפלפלים השאטה +3עלי דפנה את החומוס הכורכום לערבב טוב להוסיף תרסק וכל התבלינים לערבב להוסיף תבשר ואת הכוסברה שוב עירבוב לכסות במים רותחים לבשל עד שנשאר קצת רוטב סמיך.
צלחת פצצה לחגים