קטגוריות
Uncategorized עוגיות

עוגיות שקדים מהירות

עוגיות שקדים מהירות – בשיטה ממש קלה

באדיבות סתיו סעדון
המרכיבים
200 גרם חמאה רכה (או מרגרינה לפרווה)
½2 כוסות קמח
כוס שקדים טחונים
כוס שקדים פרוסים
½ כוס סוכר
חצי כפית אבקת אפיה
1 סוכר וניל
ביצה
3 כפות מים
½ כפית מלח
סוכר חום לציפוי

אופן הכנה
בקערה לשים יחד את החמאה (צריכה להיות רכה, להוציא מהמקרר כשעה מראש), הסוכר והקמח. עם הידיים להתחיל ללוש הכל יחד ולמעוך את החמאה עם האצבעות עד לקבלת בצק פירורי.
להוסיף את כל שאר המרכיבים וללוש היטב עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
לחלק את הבצק לשני חלקים, וליצור מכל חלק נחש בקוטר של קצת יותר ממטבע חצי שקל.
על נייר אפיה לפזר סוכר חום בנדיבות, ולגלגל את הנחש יחד עם נייר האפיה.
להכניס למקפיא לכ-חצי שעה, לאחר מכן להוציא, לפרוס לפרוסות דקיקות, להניח בתבנית עם נייר אפיה ולאפות על 160° כ-10-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
כאשר הן יוצאות מהתנור הן עדיין רכות ונהיות קריספיות כשהן קרות.
יש להמתין לצינון מלא לפני שמתחילים לזלול, להכין קפה ולהתפנק.

תגובה אחת על “עוגיות שקדים מהירות”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *