עוגת גבינה אפוייה מושלמת לשבת
תבנית 24-26
כוס מידה אוניברסלית
המרכיבים-
לתחתית אפויה-
2.5 כוסות קמח
200 גר חמאה קרה! חתוכה לקוביות.
חצי כוס סוכר
1 ביצה
מלית גבינה –
6 ביצים מופרדות
3 גבינה 5 אחוז או 9 אחוז סה”כ 750 גרם
2 גביעים של שמנת חמוצה
חב אינסטנט פודינג וניל
6 כפות גדושות קורנפלור
כוס סוכר
2 כוסות פירות יער קפואים
אופן ההכנה –
את הבצק אני מכינה במגימקס, מכניסה כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד.
מפרישה בערך כוס לפרורים ומכניסה להקפאה.
את הבצק שנותר , משטחת ביד בתבנית ועולה עם שוליים כלפי מעלה
את התבנית יש למרוח במעט חמאה.
אופה 170 אפיה מלאה עד זהוב.
מוציאה מהתנור כשהתחתית אפוייה ומשאירה את התנור דולק עד השלמת העוגה.
מפרידה ביצים.
מערבבת היטב חלמונים עם שאר המרכיבים למעט סוכר וחלבונים שמקציפים למירקם יוגורט לא הקצפה חזקה.
מטמיעים את הקצף בהדרגה בבלילת הגבינות.
מעל הגבינות מפזרת פירות יער קפואים ומעל מגרדת את הבצק שהקפאנו.
ב 10 דק הראשונות אופה 180 מע טורבו
לאחר מכן מורידה ל 150 מע.
עד שהפרורים למעלה נאפים והעוגה יציבה
לאחר האפיה להשאיר אותה בתנור לקרור מוחלט.
בתאבון.
2 תגובות על “עוגת גבינה חגיגית בשילוב עם פירות יער”
כמויות לא נכונות לתבנית כמות המילוי גדולה מידי לתבנית 24
יוצאת גבוהה את יכולה ב- 26