סיר שופלור כרובית עם קציצות בשר טרי טחון,
בסגנון צהוב כלבבי
הטעםםםם ממממ לסגור את העיניים ולהתענג.
סיר הסירים
מזכיר לי בית
מזכיר לי ילדות
ומעבירה לילדים שלי את הזכרונות
מתכון באהבה מאת ליאת וקנין
המרכיבים-
כ- 700 גרם בשר טרי טחון
ירוקים קצוצים –
כוסברה, פטרוזיליה, סלרי
בצל גדול
תפוח אדמה אחד, לא חובה
4 שיני שום כתוש
ביצה
ותבלינים
מלח, פלפל, כורכום, כמון ,
ראס אל חנות או בהרט
3 כפות פירורי לחם או פרוסה לחם סחוט/קמח מצה לפסח
כף שמן
לרוטב –
בצל ,שום,כרובית פרחים,
כפית סוכר חום
מלח פלפל כורכום
כמון מעט צ’ילי
אפשר מעט פפריקה מתוקה
אופן הכנה –
לערבב הכל ביחד, לעסות את הבשר היטב
ולשים במקרר למנוחה.
לרוטב –
בסיר שטוח מטגנת בצל היטב עם כפית סוכר חום פלוס שיניי שום 2 או 3 פרוסות דק.
מוסיפה את הכרובית שטופה ונקייה,
תבלינים מלח פלפל כורכום כמון ומעט צילי שיצא פיקנטי, פותחת תבלינים ומוסיפה מים רותחים,
לא הרבה,
ולא הרבה זמן בישול,
הכרובית מתבשלת מהר.
הרוטב מתחיל לבעבע, מכדררת קציצות, לא דחוסות והיידה לסיר.
משקה מהצדדים, לא לשחק עם הסיר שהכרובית תשאר יפה ולא מפורקת מידיי.
לא בישול ארוך- חצי שעה בערך,
שהקציצות ישארו רכות ונמסות בפה.