פסטייה – מאפה פילו במילוי פרגיות עם פירות יבשים ואגוזי מלך, פשוט מעלףףףףףף לאירועים מיוחדים
מאת –איילת ממן
המרכיבים-
קילו פרגיות
בצל
סוכר חום
סילאן
פירות יבשים (משמשים ותמרים)
אגוזי מלך
מלח
פלפל שחור
אבקת מרק עוף
חצי צרור כוסברה
דפי פילו
ביצה
שומשום
אופן ההכנה-
המלית מספיקה לבערך 14-15 משולשים בינוניים
למלית: להרתיח בסיר בינוני עם מים 8 חתיכות פרגית ולהביא לרתיחה .
לבשל בערך 10 דק עד שמקבל צבע לבן ורואים שמבושל.
להוציא מהמים ולקרר מעט, ולאחר מכן לקצוץ את הפרגיות לקוביות קטנות קטנות.
לקחת מחבת רחבה לשים מעט שמן ולטגן בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות עד הזהבה,
להוסיף את הפרגיות שהכנו ולתת לזה טיפה לקבל צבע עם הבצל, להוסיף 3 כפות סוכר חום כהה ו3 כפות סילאן, להוסיף חופן פירות יבשים קצוצים דק וחופן אגוזים שאוהבים קצוצים דק.
אני שמתי משמשים ומעט תמרים ואגוזי מלך, ולערבב הכל יחדיו. לשים קצת מלח ופלפל שחור גרוס ואבקת מרק עוף בעדינות,
להוסיף חופן כוסברה קצוצה ולערבב היטב, לטעום לתקן טעמים ולהניח בצד שיתקרר.
לקחת חבילת דפי פילו ולהפשיר במקרר כמה שעות טובות .
לחתוך את כל החבילה לחצי לרוחב, לקחת מלבן אחד ולרסס/למרוח בשמן .
לשים עוד מלבן מעליו כך שיש לנו שתי שכבות, לחתוך שוב באמצע כך שיש לנו שתי פסים ארוכים, לרסס שוב בשמן ולשים כף גדושה מאוד של מילוי בפינה השמאלית התחתונה בצורת משולש.
להתחיל לקפל משולש לצד אחד בזהירות.
לערבב בצלוחית ביצה עם כף מים וכפית סילאן ולמרוח את המשולשים היטב ולשים מעל שומשום שחור ולבן ולשים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות בערך 15-20 דק עד שיש צבע יפה למעלה ולמטה, בהצלחה איילת