קטגוריות
עוף קציצות ראש השנה

קציצות עוף עם אפונה סיר משפחתי טעים

 

צילום – אורטל אוסקר-רפד
קציצות עוף ואפונה
מאת –אורטל אוסקר-רפד
המרכיבים-
לתערובת העוף טחון-
חצי קילו עוף טחון
כוסברה
פטרוזיליה
בצל
מעט שמן
ביצה
תפוח אדמה
חצי כפית שום כתוש
מלח
מרק עוף קצת
פלפל שחור
ראס אל חנות
פפריקה מתוקה
כורכום
כמון
לסיר-
בצל
כפית סוכר
3 גבעולי סלרי קצוץ
אפונה קפואה כוס
תפוחי אדמה קוביות 2-3
כורכום
מרק עוף
פלפל שחור
ראס אל חנות עלה דפנה
מים
חוטי זעפרן (אם אין לא חובה)
אופן ההכנה –
בקערה שמים עוף טחון,מערבבים לתוכו –
חופן כוסברה קצוצה,חופן פטרוזליה קצוצה,בצל  קצוץ,2 כפות שמן, ביצה,תפוח אדמה מגורד,חצי כפית שום כתוש ושאר התבלינים (קשה לי לומר כמויות כי אני שמה לפי העין),מערבבת הכל יחד ומכניסה למקרר למספר דקות.
אופן הכנת הרוטב-
בסיר סוטאז גדול מחממת שמן,מוסיפה בצל  גדול קצוץ וכפית סוכר עד שמזהיב,מוסיפה כמה גבעולי סלרי/כרפס קצוצים גס( לא חייב אם אין),מוסיפה אפונה קפואה וחתיכות תפוחי אדמה וצורבת מעט בערך 7 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.
מתבלת בכורכום,מרק עוף, מלח,פלפל שחור,ראס אל חנות,2 עלי דפנה, ופותחת דקה את התבלינים.
שמה בכוס מים רותחים עם 6 חוטי זעפרן וממיסה אותן ושופכת לסיר,מוסיפה עוד מעט מים שיהיה מספיק.מרתיחים את הרוטב ומנמיכים ואז יוצרים כדורים מהתערובת ומכניסים לסיר,נותנים בישול על להבה נמוכה 25 דקות ולא יותר.
ברוטב לא מוותרים על אף מרכיב כך יצא לך מושלם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *