גביניות מאת – גילה עדי
מתכון של אופריה
אין כאלה טעימים.
וגם ניתן להקפיא לחמם ויוצא אליפות
המרכיבים-
3.5 כוסות קמח (חצי קילו)
200 גרם חבילה לחמאה רכה
1 כף שמרים
3 כפות סוכר
גביע שמנת חמוצה קטן 100 מ”ל
2 חלמונים
כ- חצי כוס חלב פושר או יותר
קורט מלח
למלית
חצי קילו גבינה כנענית / טבורוג
שקית אבקת פודינג וניל
ביצה
3 כפות קמח
3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה –
לשים במיקסר את המרכיבים ולהוסיף בהדרגה את החלב, ללוש 10 דקות יוצא בצק מעט דביק.
לעטוף ולהכניס לילה למקרר .
לחלק ל- 2
לרדד מלבן גדול ולחתוך ריבועים.
למלא את הגביניות כף בכל ריבוע. לסגור מארבע הצדדים למעטפה.
להניח על תבנית צמודים זה לזה.
למרוח ביצה ומעל שומשום
התפחהחצי שעה ולתנור 180 מעלות להזהבה יפה כמו בתמונה.
בינתיים להכין סירופ
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
גרידת תפוז
להרתיח עד להסמכה
בתום האפיה למרוח בסירופ
3 תגובות על “גביניות שמרים”
שאלה – שמרים יבשים ?
כן
הי יקירה
מתכון מדהים 👍
אני מחפשת מתכון מקורי למאפה רומני , פפאנש. Papanash.
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה 🥰🙏