עוגות שמרים קראנ’ץ שוקולד ואגוזים
מאת- שרונה זאבי
המרכיבים –
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
3 ביצים L
2 סוכר ווניל
חצי כפית מלח
100 גרם מרגרינה או חמאה מומסת
חצי כוס שמן
כוס וחצי מים
אופן ההכנה –
בקערת המיקסר עם וו לישה, ללוש הכל ביחד 10 דקות , עד לקבלת בצק גמיש ונוח להוסיף נוזלים אם צריך במהלך הלישה .
לעטוף ולהתפיח עד הכפלת הנפח.
לחלק את הבצק ל 6 ליצור עיגול מכל חלק , לתת מנוחה 10 דקות.
לרדד הכי דק שאפשר על משטח משומן , למרוח כל ממרח שוקולד שאוהבים ( אני מרחתי ממרח השחר פרווה ).
ולפזר מעט פתי בר טחון , ואגוזים , לגלגל לרולדה תוך כדי הידוק הבצק , לשים במקפיא 15 דקות .
בסכין חדה לחתוך את הרולדה לאורך , להניח חתיכה אחת על השניה בצורת + ולגלגל לבורג , להתפיח עוד חצי שעה , למרוח ביצה.לאפות 180 מעלות כחצי שעה , למרוח סירופ סוכר ולאפות עוד 5 דקות .
סירופ
חצי כוס סוכר לבשל עם חצי כוס מים וקצת מיץ לימון.
במקום ממרח שוקולד אפשר למרוח ממרח חלבה או להכין מילוי קקאו-
100 גרם חמאה או מרגרינה
חצי כוס קקאו
כוס סוכר
שקית וניל
לערבב עם כף ממרח שוקולד
לפזר אגוזים ופתי בר טחון
2 תגובות על “הכי טעים לשבת עוגות שמרים שוקולד של פעם”
נראה מהמם מקווה להצליח . יש שתי צורות לא הבנתי את השניה
לגלגל כרוכית ואז לסובב אחד עם השני