בורקס טורקי אליפות העולם
מאת – סיסי עובדיה
המרכיבים –
בצק עלים מעדנות או אחר
3 כפות גדושות קוטג’
250 גרם גבינה צהובה מגורדת
קוביית גבינה בולגרית 16% (אפשר גם 5%),
חצי כף מלח
2 שקיות תרד/או קופסא גדולה טרי
3 ביצים
חצי כפית אגוז מוסקט
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה –
שוטפים את התרד, קוצצים אותו ומערבבים עם הגבינות והתבלינים. מרדדים דק דק את הבצק וממלאים, שמים בקצה מילוי
ומגלגלים לכרוכית ואת הכרוכית לשבלול ומניחים בתבנית.
מורחים ביצה טרופה ושומשום ומכניסים לאמצע התנור על חום של 200 מעלות לכחצי שעה עד שהבורקס שחום ומוכן.