עוגיות סולת מהמטבח הטורקי , קלות וטעימות – מאת – ירדנה ג’נאח
היישר מטורקיה
המרכיבים –
לבצק :
1 ביצה
1 כוס שמן
1 גביע יוגורט (לא משנה אחוזים)/קרם קוקוס לפרווה
1 כוס סולת
2 סוכר וניל
1 כפית מיץ לימון
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
למילוי העוגיה :
כוס וחצי שקדים ,
בוטנים,פיסטוק ,אגוזים טחונים גס ,
1 כפית קינמון
1/4 כוס סוכר
לערבב יחד הכל
לסירופ :
לבשל – 1 וחצי כוסות סוכר,כוס וחצי מים ופרוסת לימון .
אופן ההכנה –
מערבבים את כל המרכיבים של הבצק עד שנוצר בצק חלק. מניחים למנוחה חצי שעה.
יוצרים כדורים מהבצק משטחים וממלאים במילית סוגרים כמו מעמול, מעגלים ומניחים על הנייר .
אפיה של 20 דקות 180 מעלות עד להשחמה קלה וליצוק את הסירופ מעל כשהעוגיות קרות והסירופ חם או להיפך .
כוס מדידה חד פעמי לשתיה חמה
מעלפת העוגייה