בורקס גבינה מבצק פריך נעים וקל לעבודה .
מאת – אילנה לוי💞
המרכיבים-
הבצק:
3.5 כוסות קמח ( חצי ק”ג),
200 גר’ חמאה רכה חתוכה לקוביות
שמנת חמוצה
אבקת אפיה
כפית שטוחה מלח.
אופן ההכנה –
ללוש את כל חומרי הבצק לקבלת בצק אחיד וחלק, אם הבצק עדיין יבש אפשר להוסיף מעט שמן זית. מתקבל בצק רך, נעים לעבודה ולא דביק. להניח בצד. אין צורך להכניס למקרר.
בנתיים להכין את מילוי הגבינה.
150 גר’ גבינה צפתית 100 גר’ גבינת פטה
150 גר’ גבינה בולגרית 50 גר’ גבינה צהובה ביצה.
הכנת המילית – לגרד ולפורר לערבב יחד גבינות עם ביצה.
לחלק את הבצק ל – 3 חלקים.
לגלגל כל חלק לגליל ולחתוך עיגולים בעובי 2.5 ס”מ בערך. לרדד כל עיגול, למלא במלית הגבינה לסגור לחצי ירח בצביטות.
להניח על נייר אפיה תבנית תנור.
למרוח ביצה ולפזר שומשום.
לאפות ב – 190 מעלות. אפשר 2 תבניות בבת אחת בטורבו.
בהצלחה – אילנה לוי💝
4 תגובות על “בורקס גבינה מבצק ספידי מהיר”
נראה מהמם
שוב, גם הבורקסים נראים מפלא. אני גם עושה את אותם הבורקסים והם מאוד פופולרים. תודה לך.
מה אפשר להוסיף במקום שמנת
לבצק פרווה ?
מים עם קצת שמן